lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

Palauttamisen sietämätön vaikeus

KareliaForumin soutaminen ja huopaaminen jatkuu. Tämä Karjalan palauttajien oma keskustelupalsta alkaa olla jo internetin parhaita saitteja tahattoman komiikan saralla.

KareliaForum kuului alunperin palautusjärjestö ProKarelian verkkosivustoon toimien ProKarelian omana keskustelualueena. Keskustelujen mentyä siellä levottomiksi, teki ProKarelia forumiin näennäisen pesäeron ja se siirtyi muka itsenäiseksi ja erillään toimivaksi keskusteluforumiksi.

Forumin ylläpito on uhkaillut forumin sulkemisella ennenkin ja forum on ollut suljettunakin, mutta mikään ei näytä auttavan. Keskustelu siellä pysyy lähempänä komediaa kuin asiallista kansalaiskeskustelua. Nyt forumin keskustelujen tasoon kyllästynyt ylläpito on ilmoittanut siellä seuraavaa:

Forumia julkaiseva taho ilmoittaa seuraavaa:

Forumin tavoitteeksi asetettiin rakentava keskustelu
Karjalan ja muiden pakkoluovutettujen alueitten palautukseen liittyvistä
kysymyksistä. Tavoitteena oli tuottaa asiallista aineistoa siitä, mitä
palautus vaikuttaa.
Mielipiteet puolesta ja vastaan ovat olleet yhtä
hyväksyttäviä. On toivottu, että mielipiteet perustellaan.


Forum ei ole täyttänyt asetettuja tavoitteita. Sen
vuoksi forum nykyisessä muodossa suljetaan 25.03.2007 klo 24:00.


Forum avataan tiistaina 10.04.2007 00:00 siten
muutettuna, että vain oikealla nimellä varustetut puheenvuorot hyväksytään.
Nimimerkkejä ei hyväksytä.
Miten henkilöllisyys varmistetaan,
ilmoitetaan ko. ajankohtana.


Parhaat kiitokset asiallisesti tälle forumille
kirjoittaneille. Toivotamme heidät tervetulleiksi jatkamaan keskustelua
pakkoluovutettujen alueitten palauttamisesta pääsiäisen jälkeen.


KarelianistiAdministratorForumia julkaisevan tahon
valtuuttamana


Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että näin forumin takana olevat tahot (ProKarelia, Jääkärien Perinneliitto, JP 27:n Perinneyhdistys ja Vapaussodan Perinneliitto) saavat suljetuksi keskustelusta Karjalan palautusta vastustavat nimimerkki-kirjoittelijat. Jostain syystä kun oman nimen käyttö ei ole suosittua tällä puolella Karjala-kysymyksen internetkeskustelua. Onko tuo ihme, kun lukee esim. millaisia sivustoja Seppo Lehtokin tehtailee niistä ihmisistä, joiden kanssa hän on joutunut törmäyskurssille.

KareliaForumilla keskusteluun osallistuville muutamalle omalla nimellään esiintyvälle Karjalan palautusta kannattavalle tämä muutos on ymmärrettävästi helpotus. Pääsiäisen jälkeen he saavat vapaasti ja kenenkään häiritsemättä tuoda esille näkemyksiään Karjala-kysymyksestä. On helppoa olla oikeassa, kun vastaanpanijat on häädetty pois häiritsemästä.

Näinhän se keskustelu Karjala-kysymyksestä todellakin etenee ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kareliaforum on vitsipalsta, jonne häiriintyneet ovat saaneet purkaa pahaa oloaan. Nyt näiltä reppanoilta viedään tämä mahdollisuus ja he levittäytyvät internetin muille keskustelupalstoille. Kareliaforum pysyy vitsipalstana ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kareliaforumin keskustelut ovat olleet todella surkuhupaisaa seurattavaa. Tuskin sen muuttamista kannattaa surra, suurimmat pellet sinne kirjoittaa vastakin.