torstaina, lokakuuta 11, 2007

Nimierkki




Koska tämä eräs "Asioita tutkinut" on siirtänyt "tiedotuksen" itse keksimistään mielipiteistäni jo Suomi24:sta Helsingin Sanomien keskusteluihinkin niin lienee taas aika kerrata mitä mieltä minä oikeasti olen asioista.

1) Suomi ei ole syyllinen jatkosotaan vaikka olikin aktiivisesti mukana hyökkäyksen suunnittelussa yhdessä Saksan kanssa ja osallistuikin Barbarossaan sen alkuhetkistä lähtien. Jatkosotaan syyllisiä ovat Saksa ja Neuvostoliitto, siinä järjestyksessä. Jossittelua: Jos Saksa ei olisi ottanut Suomea suojelukseensa ja hyökännyt Neuvostoliittoon niin Neuvostoliitto olisi jossain vaiheessa kääntänyt taas ahneen katseensa Suomen suuntaan. Suomi teki aivan oikein hakiessaan tukea ja turvaa Saksasta - muualta sitä ei ollut tarjolla.
Historiallisten tosiasioiden tunnustaminen ei tee Suomesta syyllistä jatkosotaan, koska oikeat syylliset ovat muualla.

Ja mitä sitten vaikka Suomi olisikin syyllinen jatkosotaan? Mitä sillä saavutettiin; säilytettiin itsenäisyys ja kansakunnan olemassaolo, estettiin Stalinin haaveet haukata Suomi Neuvostoliitolle. Minä olisin helvetin mielelläni syyllinen tuollaiseen asiaan.

2) Vastustan Karjalan palautusta Suomelle siksi, että koen sen Suomelle haitalliseksi hankkeeksi. Mielestäni Karjalan palautus vahingoittaisi Suomea taloudellisesti ja sosiaalisesti ja vaarantaisi poliittisen suvereeniteetin. Varoittavat esimerkit löytyvät Baltiasta, missä venäläisvähemmistöt ovat poliittinen kuuma peruna Baltian maiden suvereeniteetille. Venäjän virallinen politiikka kun on "pitää huolta omistaan myös ulkomailla", eli käytännössä se pyrkii vaikuttamaan muiden maiden asioihin niissä asuvien venäläisten vähemmistöjen kautta ja tekosyyllä. Taloudellinen varoittava esimerkki löytyy myös Virosta, siellä Neuvostoliitosta irtautunutta Viroa on jälleenrakennettu vauhdilla viimeiset kymmenen vuotta, velaksi. Nyt kun alkaa olla velan maksun aika niin virolaiset vain pyörittelevät silmiään. Viron omistaa pian ruotsalaispankit, eikä ihme; Virolaiset ovat uuden itsenäisyyden huumassa syöneet kolmanneksen enemmän kuin tienanneet. Alkuvuosien kilpailuvaltti, matala palkkataso, alkaa sekin olla historiaa, joten Virolla on tekemistä saadakseen maahan uusia investointeja nyt kun se niitä tarvitsisi eniten - kun pankit alkavat karhuta jälleenrakennusbuumin lainoja. Tällaista mallia Karjalan palauttajatkin ehdottelevat palautettuun Karjalaan - velaksi, ja yritys maksaa loput.

3) Historia ei palauta Karjalaa. Karjala-keskustelu asiallisimmillaankin näyttää olevan pelkkää vääntöä historiasta, kuka aloitti jatkosodan ja alkoiko se klo 06.05 vai ei. Karjalan palautuksen kannalta on samantekevää, onko Suomella ja Venäjällä sama historiankirja käytettävissä vai ei. Karjala palautetaan, jos palautetaan, nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeiden takia, ei siksi mitä joskus on ollut. Historia ei riitä syyksi, se ei ruoki Karjalan venäläisiä, eikä maksa Suomen valtion menoja joita palautuksesta syntyy.

4) Palautus tulisi kalliiksi. Se tulisi kalliiksi Suomen valtiolle, kansalaisille ja yrityksille. Se on asia josta ei tarvitse edes väitellä. Ainoa todellinen kysymys on, kannattaako se kallis hinta maksaa, onko Karjala sen arvoinen? Näitä perusteluja harvemmin näkee.




______________


Seuraavaksi olen suunnitellut tekeväni esittelyt Karjalan palautuksen puolestapuhujista, enkä tarkoita mitään nettipersoonia vaan oikeita henkilöitä. Ajattelin aloittaa Markus Lehtipuusta (s. 1962), joka on helsinkiläinen matkailutoimittaja, matkakirjoja kustantavan Suomalainen Matkaopas Oy:n toimitusjohtaja ja varsin tunnettu ja aktiivinen Karjalan palautuksen puolestapuhuja. >> Ks. Wikipedia Lehtipuusta

Listalla olisi muitakin mielenkiintoisia, Karjala-kysymyksessä vaikuttavia persoonia, kuten Heikki A. Reenpää, Veikko Saksi, Antero Siljola, Tuula Hölttä, jne. Jos vaikka syntyisi sellainen "Karjalan palautuksen kuka on kukin", jonka kautta voisi saada kuvaa siitä missä Karjalakysymyksessä Suomessa mennään ja kenen kautta. Kysehän on, ainakin palautusjärjestöjen mukaan, "tärkein Suomea koskeva asia", joten onhan se tärkeää sitten tietää myös kuka sitä asiaa hoitaa ja ajaa eteenpäin.

Jos tunnet palautusasiassa vaikutavia henkilöitä ja haluat osallistua esittelyjen tekemiseen niin laitappa postia: nimierkki@yahoo.com



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten pidetään matkakirjailijaa jänityksessä?

"Seuraavaksi olen suunnitellut tekeväni esittelyt Karjalan palautuksen puolestapuhujista, enkä tarkoita mitään nettipersoonia vaan oikeita henkilöitä. Ajattelin aloittaa Markus Lehtipuusta..."

;)

Anonyymi kirjoitti...

Jokohan matkakirjailija on ottanut yhteyttä asianajajaansa?