torstaina, joulukuuta 28, 2006

Asiaa ajamalla Karjala takaisin?

Suomesta tehdään vuosittain pari sataa yksilövalitusta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle. Suurin osa valituksista jätetään tutkimatta, useimmiten sen vuoksi, ettei valittaja ole käyttänyt kaikkia kotimaisia oikeussuojakeinoja ennen kääntymistään ihmisoikeustuomioistuimen puoleen. Suomi on saanut EIT:lta muutaman langettavan tuomion, Venäjä useamman tuhat. Montaako lie noudattanut...

Asianajaja Kari Silvennoinen on tehnyt Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT) kantelun Venäjää vastaan siitä, ettei se ole palauttanut Suomen luovutetuille alueille jäänyttä yksityisomaisuutta suomalaisille. >> ProKarelia: Venäjälle haaste Karjalan kiinteistöistä

Nyt huhu kertoo, että EIT olisi ilmoittanut ottavansa toisen asianajajan, Markku Fredmanin Karjalan pakolaiset ry:n puolesta tekemän haasteen käsittelyyn pikimiten. Sikäli outoa, että Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan EIT ottaa käsittelyynsä vain juttuja joilla on jo kansalliset päätökset. Näitä ei ole haettu, eikä siten saatu Suomesta eikä Venäjältä. >> Euroopan ihmisoikeussopimus

Silvennoisen edustamien 60 hakijan tilanteesta ei ole kuulunut mitään uutta, vai onko?

Silvennoinen urakoi myös toisella rintamalla. Hän on päättänyt purkaa sotasyyllisyystuomiot. Hän haki 14.12,2006 lehti-ilmoituksella päämiehiä oikeusjuttuun, jolla hän ryhtyy ajamaan 60 vuoden takaisen tuomion purkamista. Ensimmäiset omaiset ovat jo ilmoittautuneetkin hänelle. >> uutinen Helsingin Sanomissa

""Kun siinä Karjala-asiassa Venäjä kaikella todennäköisyydellä vetoaa Pariisin rauhansopimukseen, jossa Suomi on syyllistetty sotaan, sekä sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin, niin tuomion purkamisella on vaikutusta tämän päivän oikeudenkäyntiin", hän sanoo. ""

Myös tuleva Itämeren kaasuputki huolettaa asianajaja Silvennoista niin paljon, että hän on julkaissut lehdissä kuulutuksia, joissa on pyytänyt suunnitellun Itämeren kaasuputken alueella maa- ja vesialueita omistavia yksityisiä ja juridisia henkilöitä sekä kuntia ottamaan yhteyttä venäläistä tahoa vastaan kohdistettavia oikeustoimia varten.

There is no busines like asianajo-business ;)

>> Asianajotoimisto Kari silvennoinen


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostaisitko käytetyn auton mieheltä, joka hakee tontin omistajia merenpohjalle ja haluaa purkaa tuomiot jotka saaneet presidentti on jo armahtanut? Ilmeisesti tällä huumerikollisten puolustamisessakin kunnostautuneella asianajajalla ei ole kummoisesti nykyään oikeita töitä tarjolla kun asiakkaita pitää metsästellä lehti-ilmoituksilla kummallisiin hankkeisiin mukaan ;)

Karjala takaisin kirjoitti...

Ilmeisesti onnistumme olemaan yhtä mieltä siitä, että homma on täyttä kusetusta?

Anonyymi kirjoitti...

No ei ehkä täyttä kusetusta, pitäähän asianajajillekin tehdystä työstä maksaa vaikka he itse sen työn olisivatkin keksineet. Mikään pakkohan siihen ei ole kenenkään mukaan lähteä ;)

Nimierkki kirjoitti...

Ilmeisesti onnistumme olemaan yhtä mieltä siitä, että homma on täyttä kusetusta?

Kusetusta tai ei, mutta nyt näyttäisi olevan viimeiset ajat tuollaisten hankkeiden ajamiseen, joten lehti-ilmoittelut ymmärtää. Eihän sitä aina huomaa olevansa 'uhri' jos asianajaja ei sitä tule erikseen kertomaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eihän sitä aina huomaa olevansa 'uhri' jos asianajaja ei sitä tule erikseen kertomaan ;)

Mitenkähän lie sujunut se kaasuputken alle jäävien merenpohjatonttien omistajien metsästys? Voinkohan jättää hakemuksen jos veneilen seudulla?