keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Sympatiapisteita nettikeskustelustaHesarin kestoaiheissa nähtiin taas hauska keskustelu jatkosodan alkuvaiheista. Mukana mm. Juhani "06.05" Putkinen omine teorioineen ja eräs "tekninen tarkkailija" jonka hektistä harhailua sotilaallisten välipuheiden viidakossa oli hauska seurata. Hesarin ylläpito lopetti keskustelun taas "tylysti":

[Onko tällä keskustelulla enää edes viihdearvoa, vai pistänkö lukkoon?Edited by: tiinas on 30.10.2007 20:05]

Ylläpito hävitti myös viimeisimpiä viestejäni tälle "hektiselle" mikä nyt tähän sitten laitettakoon hänelle luettavaksi:

Hukkaisit varmaan pääsikin...

..jos se ei olisi hartioissa kiinni (oletan, että kuitenkin on?).

Ei löytynyt myöskään tuosta Sinun sepustuksesta "nimierkki". Olet täydellinen
tyhjänpuhuja.


No voi mahoton! Ensin muuttuu Krosbyn kirjasta sivut valkoiseksi, sitten ei löydy kirjastosta kokonaista kirjaa ja nyt on kadonnut sotilaallisista välipuheistakin hyökkäyssuunnitelmat Neuvostoliittoon? Joko Barbarossakin on pelkkä piknikki? Ettei kyse olisi jostain alitajuntaisesta, pääsi kieltäytyy ymmärtämästä ja löytämästä itsellesi epämieluisaa tietoa?
Nyt olet kyllä tilanteessa missä minä en voi enää auttaa. Suosittelen jotain rentouttavampaa harrastusta, tässä olet jo hukassa koko ukko :D
______________

Tämä jankutus tulee jatkumaan jossain toisessa ketjussa, eikä mitään edistystä ole odotettavissa. Karjalan palauttelijat pitävät kiinni ajopuistaan ja Venäjä aloitti Jatkosodan kello 06.05 -sepustuksissaan, mutta mikäs sen hauskempaa ;)

Karjalan palauttajien missiohan on päästä pyyhkimään jatkosota pois historiankirjoista niin, että Suomi olisi käynyt vain yhden ja ainoan "talvisodan" 1939-44. Syy tähän lipsahti tuonne kuvassa lainattuun ProKarelian juttuun; Karjalan palauttajat yrittävät kerätä Suomelle sympatiapisteitä aluekysymykseen ja kokevat Suomen liittoutumisen Moskovan rauhan aikana natsi-Saksan kanssa 1941 niin häpeällisenä, että se pitää pyyhkiä pois historiasta keinolla millä hyvänsä. Karjalan palauttajille kelpaa vain se heidän "virallisen sotahistorijoitsijansa" J.Putkisen kauppaama tulkinta, että "Venäjä hyökkäsi taas 22.6.1941 kello kuusi alkaen aloittaen jatkosodan, joka oli suoraa jatkoa talvisodalle, ja oli myös erillissota, eikä kukaan Suomesta hyökännyt Venäjälle ennen sitä....yms." tuttua "putkista".

Ikävä kyllä oikeat historijoitsijat ovat hieman eri mieltä palauttajien kanssa, mutta ei se nettikeskusteluissa häiritse, kuten tuo Hesarin keskustelukin hyvin osoittaa. "Opponenteilta" vaaditaan alkuperäislähteitä sanojensa todisteeksi, itseltä menee kirjoistakin sivut valkoiseksi tai historijoitsijat leimataan "vain suomettuneiksi". Kaikki keinot on sallittu ja viimeisimpänä keinona eräs "asioita tutkinut" ilmaantuu sitten julistamaan Karjalan palauttajien historiantulkintaa kummeksuvat "opponentit" stalinisteiksi. Ja sitten vielä ihmettelevät, miksi "opponentit" jaksavat heidän kanssaan intää? "Komiikka" vetää kärpäsiä :D

Ei kommentteja: