torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Karjalaa palauttavat ääriliikeet
Veikko Saksi ottaa ProKarelian sivuilla kantaa mm. Karjalan Liiton puheenjohtajan Markku Laukkasen ja entisen toiminnanjohtajan Hannu Kilpeläisen käyttämään "ääriliike" -nimikkeeseen, kun he ovat puhuneet Karjalaa palauttavista järjestöistä.

Saksi itse sortuu määrittelemään "ääriliikkeen" terrorismitasolle:


"Ääriliikkeellä tarkoitetaan toimintaa, jossa käytetään äärimmäisiä keinoja tavoitteiden
saavuttamiseksi. Nämä keinot liittyvät lähes aina väkivaltaan, anarkismiin,
lainvastaisuuteen, ihmisoikeuksista piittaamattomuuteen, toisten hengestä tai
omaisuudesta piittaamattomuuteen. Tunnetuin ääriliike tällä hetkellä lienee
Osama bin Ladenin al-Qaida, joka on samalla vahva terroristijärjestö.
"Mikä on ääriliikkeen oikea määritelmä? Tuota se ei minusta sentään ole. Ääriliike voi olla muutakin kuin järjestö, jonka toimintaan kuuluu henkinen tai fyysinen väkivalta tai sen ihannointi tai ihmisoikeuksien loukkaaminen. Karjalaa palauttavat järjestöt harrastavat kyllä tuota henkistä vakivaltaa syyttämällä ja syyllistämällä suomalaisia ties miksi, mutta toistaiseksi "action" on jäänyt kylttien heilutteluun teiden varsilla.

Onko jalkapallon fanitus sitten terrorismia?

"Vuonna
1999 FutisForum esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa, kun TV-kommentaattori Jukka Rönkä puhui "ääriliikkeiden miehistä" tarkoittaen sillä FutisForumin käyttäjiä. "Ääriliike"-termiä käytetään FutisForumin omassa slangissa vielä nykyäänkin viittaamaan kollektiivisesti futisforumilaisiin."

http://suomifutisnet.adv1.nebula.fi/phpBB2/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pappojen kerhoja nämä Karjalaa palauttavat ääriliikkeet ovat. Kuihtuvat pois ajan myötä. Jotkut yksittäisten kahjojen "järjestöt" ovat toinen asia, muttei niitä tarvitse ottaa vakavasti.