torstaina, marraskuuta 08, 2007

Jalat yhä tukevammin ilmassaProKarelian puuhamies maisteri Veikko Saksi piti tuttuja hokemia toistavan puheen Kirkkonummen Karjalaiset ry:n tilaisuudessa 07.11.2007.Saksilta on tivattu usein, mikä se Venäjän "win" olisi siinä Karjalan palautuksen "win-win" -tilanteessa, eikä Saksilla ole Venäjälle tarjottavana vieläkään muuta kuin syyllisyyttä sodista ja hyvää mieltä Karjalan palauttamisesta. Tämä on Saksin mukaan sitten Venäjälle "poliittinen voitto"."Venäjän suurin voitto palautuksessa on poliittinen. Karjalan (Petsamon, Salla-Kuusamon ja Suomenlahden ulappasaarien) palautus on globaalisti merkittävä tapahtuma. Se on historiallinen tapahtuma, joka kerää luottamuspääomaa Venäjälle. Sehän kertoo, että suvereenin demokratian maassa jotakin on muuttunut.

Palautuksella Venäjä kerää sympatiaa, mutta myös taloudellisia arvoja. Kansainväliset sijoittajat uskaltavat panostaa Venäjälle. Ehkä suuren puhalluksen aikana hävinneet 600 – 1 400 mrd. dollariakin alkavat palautua. Teknologiaa virtaa maahan. Maan pääosin erittäin huonossa kunnossa oleva teollinen infrastruktuuri alkaa uudistua ripeästi. Se säteilee koko maahan täysin uutta varallisuutta ja kansantuloa.

Nimenomaan palautustapahtuma ja siitä seuraavat lukuisat psykologiset, poliittiset, teolliset, kaupalliset ja yhteistyöpohjaiset vaikutukset muodostavat suurimmat voitot ja sen tuloksen, jota kannattaa tavoitella."Saksi ei ole ehkä seurannut tilannetta varsinkaan Venäjän taloudellisen kehityksen osalta. Kansainväliset sijoittajat eivät odota Karjalan palauttamista vaan sijoittavat Venäjälle jo nyt.BOFIT Viikkokatsaus 42/2007 18.10.2007 kertoi näin:


"Venäjä houkuttelee ulkomaisia investointeja. Keskus-pankin alustavien maksutasetilastojen mukaan Venäjälle virtasi tammi-syyskuussa 36 mrd. dollaria suoria ulkomai-sia investointeja, mikä oli yli kolmanneksen enemmän kuin koko viime vuonna. Ulkomaisia yrityksiä houkuttele-vat erityisesti nopea talouskasvu ja kulutuksen voimakas lisääntyminen, todettiin Ulkomaisten investointien neuvos-ton kokoontumisessa, jossa yritysjohtajat ja valtion edusta-jat vuosittain tapaavat. Sijoittajien ongelmista esille nousi-vat jälleen mm. korruptio, byrokratia, lainsäädännön mie-livaltainen tulkinta sekä tekijänoikeuksien puutteellinen suoja. Pettymystä herätti viranomaisten ilmoitus lykätä jälleen strategisia luonnonvaroja koskevan lakiesityksen vientiä duumaan. Muilla strategisilla aloilla toimivien yritysten ulkomaista omistusta säätelevä laki hyväksyttiin duuman ensimmäisessä käsittelyssä syyskuussa."
Saksi vihjailee taas myös palautusta kannattavista arvovaltaisista tahoista, nimeä hän ei tietenkään paljasta:


"Yksi Suomen tunnetuimpiin kuuluvista kansainvälisistä liikkeenjohtajista on yksityisesti vahvistanut palautetun Karjalan erinomaiset business-mahdollisuudet. Palautuksessa itäinen Suomi nousee ja Pietarin metropoli saa vahvan palvelukehän länsipuolelleen, mitä se ehdottomasti tarvitsee. "Eikä ihme, ettei tuollainen "kansainvälinen liikkeenjohtaja" halua nimeään julkisuuteen moisen haihattelun yhteydessä.


Lisää tuttua fantasiaa:

"Suomelle palautus on valtaisa henkinen vapautus. Suomen syyllisyys sotaan loppuu. Suomettuminenkin voidaan päättää. Alistuva ja vahvempaa myötäilevä alamaisasenne voidaan vaihtaa asialliseen oman edun katsomiseen.


Taloudellisesti ja kansantaloudellisesti palautus on Suomelle erittäin suuri voitto. Itäinen Suomi nousee alennustilastaan. Karjalasta muodostuu maalle talousveturi, jonka infrastruktuuri-investoinnit ja työllisyysvaikutus on korkea."


Harvemmin tulee enää pellepalstalla vierailtua, mutta satuinpahan huomaamaan Suomi24 Karjalan palautus -palstalta tähän hyvin sopivan kommentin, jonka lainaan tähän sellaisenaan. Minulla kun ei ole siihen lisättävää.

***

Tyypillistä
Kirjoittanut: maisteria 6.11.2007 klo 17.56Maisteri Saksin ilmeisen taukoamatta toimiva tekstigeneraattori on jälleen kerran luonut teelmän, joka niin kauniisti tuo esille kaiken sen minkä takia me maisteria rakastamme.

Itse keksittyjen väitteiden pohjalta vedetään johtopäätöksiä, joilla ei ole mitään tekemistä premissien kanssa. Väärin ymmärrettyjen tosiasioiden varaan rakennellaan todistusketjuja, jotka askel askeleelta etenevät lähtökohdistaan ja todellisuudesta. Kaiken tuon huipennukseksi saamme kuulla meille niin tutun peroration siitä, kuinka maailma on vallan pullollansa merkkejä siitä, kuinka maisteri Saksin unet ovat tulossa lihaksi viimeistään ylihuomenna.
Mitä maisterin kirjoitelmista sitten jää käteen? Ei mitään.

Pohjoismaisen suuntauksen vahvasta noususta ei ole mitään merkkejä, saati sitten siitä, että Venäjä olisi luopumassa EU-suhteistaan tuon marginaalisen ryhmän hyväksi. Kanervan ylitulkinta Solanan kohteliaisuuksista ei nosta Merikasarmia Berlaymontin edelle EU Venäjän-suhteissa. Venäjän talouskasvu ja infrastruktuurin kunnostus ei tee todennäköisemmäksi sitä, että maa luovuttaisi omia alueitaan vieraille. Karjalasta yli puoli vuosisataa sitten lähteneiden jälkeläiset ovat isovanhempiensa identiteetistä ulos kasvaneita suomalaisia, eivät heille vieraita maita kaipaavia karjalaisia. Inkeriläisten integraatio-ongelmat jatkuvat, eikä missään ole mitään merkkejä siitä, että suomalaiset haluaisivat maahamme monisatatuhantisen venäläisvähemmistön.

Maisteri perustaa väitteensä haaveille, unelmille ja väärinkäsityksille -- jopa tietoisille epätotuuksille. Kun lähtökohdat ovat roskaa, ovat sitä kaikki niistä vedettävät johtpäätökstekin.http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=4500000000000800&posting=22000000030403994

Ei kommentteja: