tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Aluepalautuksesta ei keskustellaVanha tuttavamme "kerettiläinen" iskee jälleen kuin sukallinen kaurapuuroa Suomi24:n Karjalan palautuskeskustelussa. Kyse oli siitä kun menin siellä väittämään, ettei Karjalan palautuksesta puhuta nykyään kuin pienessä piirissä; palautusjärjestöjen, niissä toimivien ihmisten ja muiden asiasta innostuneiden kesken, muutamalla nettisivuilla (voinee laskea yhden käden sormilla). No, Kerettiläinenhän löysi kuin löysikin viime perjantain Helsingin sanomista aihetta sivunneen "uutisen", mutta tekiköhän kärpäsestä pienen härkäsen tulkinnoillaan? Hänen mielestään tämä kuitenkin todistaa, että Suomessa tosiaan muka käydään aiheesta ihan oikeaa keskusteluakin.

"Helsingin Sanomissa oli viime perjantaina akateemisen tutkijan haastattelu. Tämä totesi siinä, että Venäjällä ollaan hermostuneita Suomessa käytävästä palautuskeskustelusta. Tuore uutisointi on siis aivan totta. " [> Suomi24 Karjalan palautus -keskustelu]


Näin siis väitti tämä palstalla vieraileva puskajussi, ex-kerettiläinen joka ei uskalla edes nimmarilla enää esiintyä. Aiemmin palstalla tämä sama visionääri veti tästä HS:n "Karjalan palautusta käsittelevästä uutisesta" vielä pidemmälle menevät tulkinnat:

"Viimeksi oli aiheesta Helsingin Sanomissa. Toimittaja totesi, että Venäjällä ollaan asiasta huolestuneita.
Miksipä ei oltaisi. Melko suuren kansallisen levikin ja kohtalaisen kansainvälisen arvostuksen omaavan julkaisu tuo esille tärkeän epäkohdan, eli toisen valtion alueiden ryöstön sekä vastaavasti aloitteellisuuden epäkohdan korjaamiseksi. " [> Suomi24 Karjalan palautus -keskustelu]

No mutta toiko HS todellakin "uutisessaan" esille "tärkeän epäkohdan, eli toisen valtion alueiden ryöstön sekä vastaavasti aloitteellisuuden epäkohdan korjaamiseksi"?

Joko katsottaisiin mitä se HS ihan oikeasti asiasta kirjoitti, vai luotetaanko yhä siihen mitä puskajussi väittää siitä lukeneensa? No ei luoteta, hän valehtelee ihan työkseen, katsotaan mieluummin:


Helsingin Sanomat 6.3.2009; Tutkija: Venäjän imperiumi palaa mutta ei uhkaa naapuri Suomea
Lainaus:

"Juntunen sanoo, että Venäjä suhtautuu Suomeen myönteisesti.

"Virallisella tasolla ei ole ongelmia, mutta venäläiset ovat olleet hermostuneita Karjalan palautuspuheista. Myös minulta on muutaman kerran kysytty, mitä tämä merkitsee. Olen vastannut, että Suomen virallinen linja on, että rajat ovat muuttumattomat."


Siinä kaikki. Olipahan taas iso uutinen Karjalan palautuksesta ja muka todiste keskustelun olemassaolosta.

Ja tästä puskajussimme veti jopa johtopäätökset, että HS tuo tässä em. tekstissä "esille tärkeän epäkohdan, eli toisen valtion alueiden ryöstön sekä vastaavasti aloitteellisuuden epäkohdan korjaamiseksi..." Aika hyvä mielikuvitus saa olla, että tuosta tekstistä tuollaisen sisällön löytää.

Venäjällä ei siis edes Juntusen mukaan olla huolestuneita "Suomessa käytävästä palautuskeskustelusta" kuten puskajussi tapansa mukaan valheellisesti väittää, vaan "Karjalan palautuspuheista." Se ei ole keskustelua, että kysymys vilahtelee silloin tällöin jonkun puheessa tai jopa ihan lehdessä kun näitä puheita kerrataan. Pitihän Karjalan palauttajien oma presidenttiehdokas Arto Lahtikin Karjalan palautusta ylistäviä puheita vaalikampanjansa aikana, mutta saiko hän aiheesta keskustelua aikaan? Ei todellakaan saanut.

Puheitahan Karjalan palauttajat osaavat pitää ja ahkerasti omissa piireissään esitelmiä pitävätkin, mutta se on monologia. Aito keskustelu eli dialogi Karjala-kysymyksestä puuttuu, eikä Karjalan palauttajat sitä edes osaa eikä hallitse. Eivät edes yritä.

Karjalan palautus on yhä kuin itsekseen nariseva kiikkustuoli, se kyllä liikuttaa jotakuta ihan kivasti, muttei etene mihinkään.

Ei kommentteja: