tiistaina, toukokuuta 11, 2010

Säälittävä tapausUuden Suomen blogipalvelun etusivulla on teksti:


"Uuden Suomen blogipalveluun otetaan tällä hetkellä uusia kirjoittajia erillisen hyväksymisen kautta. Tässä asiassa voi ottaa yhteyttä Petteri Paalasmaahan (petteri.paalasmaa@uusisuomi.fi) "


Miksikö tällaiseen menettelyyn piti mennä? Noo siksi, että US poisti useamman varoituksen jälkeen matkakirjailija Markus Lehtipuun blogin palvelustaan ja tästä suutahtanut herrahan ei tuttuun kovapäiseen tapaansa asiaa uskonut vaan yritti perustaa sinne 3-4 kertaa uutta blogia, jotka ylläpito joutui taas poistamaan. Nyt Lehtipuu ei siis vahingossakaan pääse perustamaan blogia ylläpidon tietämättä.


Koville ottaa Markuksella, eikä usko sitten millään, että näin tosiaan kävi. US:n toimittaja Markku Huusko voisi sanoa Lehtipuulle ihan saman, mitä Veikko Saksi joutui sanomaan tälle Kareliaforumilla: tämä ei ole sinun hiekkalaatikkosi :)


Unettomia öitä tästä kalapaliikista näyttää Markukselle syntyneen. Otetaanpa tänne näytille muiden US-bloggaajien sivujen kommenttikentistä poimittua Markuksen valitusta:
---


Mustasunnuntai (=yksi poistetuista Lehtipuun uusista bloggausyrityksistä) kommentoi:
9.5.2010 3.14

On hirmuista menettää puheoikeus. Sen kokeminen avaa silmiä näkemään totalitärismiä.
Kannatan US-nettilehteä monella eri tasolla. Se on nostalgiaa, se on sananvapautta, se on vaihtoehtoja ja se on laadukas foorumi erilaisille mielipiteille.

En tiedä onko tällaista ilmiötä muualla: kommunisteista perussuomalaisiin, holocaustin kieltäjistä porvarintappajiin - kaikki ajatussuunnat ovat mukana, puhumattakaan vihreistä eutanasian kannattajista peppuseksin edustajiin.

Tällainen läpileikkaus erilaisiin ideoihin ja aatevirtauksiin on arvokas, eikä sitä tulisi pilata ahdasmielisellä sensuroinnilla ja mielipidevainoilla.

Totta kai Venäjän pimeä puoli tulee aina hyökkäämään vapaata keskustelua vastaan, samoin kuin eittämättä USA:n CIA, tai juutalaislobby tai ääri-islam tai mikä tahansa valtakeskittymä. Jos antaudumme painostuksen edessä ja estämme ihmisyyden, ihmisoikeuksien ja oikeudenmukaisuuden puolustamisen, koko peli on menetetty. KOKO PELI.

"Matkalla"

----


Markus Lehtipuu kommentoi:
9.5.2010 9.18

#16 Uusi Suomi on poistanut kaksi tänään perustamaani uutta blogia.
Kirjoitukset saivat runsaasti palautetta, mutta noin klo 9 sunnuntaiaamuna ne on poistettu.
Uusi Suomi on menettämässä uskottavuutensa. Se sallii valheellisen kommunistipropagandan, mutta ei ihmisoikeuksia puolustavaa kommunismin vastaista faktaa.

Näin kirjoitin Markku Huuskolle:

* * *

Arvoisa toimittaja,


Olette poistanut neljä blogia Uuden Suomen keskusteluista.
Näistä kaksi olette ilmoittanut jälkikäteen, kaksi ilman mitään ilmoitusta.
Tällainen käytös on loukkaavaa, ja se mitätöi ihmisarvon. Ihmisarvoon kuuluu oikeus ilmaista mielipiteitä ilman ennakkosensuuria.

Lisäksi, normaaliin inhimilliseen käyttäytymiseen kuuluu avoin keskustelu eri asioista, mukaan lukien keskustelu blogien "sopivuudesta" tai "sopimattomuudesta".

Blogistit käyttävät omaa kallista aikaansa esittäkseen mielipiteitä, tosiasioita, valokuvia ja keskustelua. Siihen meillä on oltava oikeus.

Mutta jos US ei hyväksy näitä mielipiteitä, olisi VÄHINTÄÄN KOHTELIASTA ilmoittaa etukäteen kirjoitusten poistamisesta.

Paheksun äärimmäisellä voimakkuudella sensurointianne. Äärimmäisellä voimakkuudella.
Pyydän oman uskottavuutenne, oman nimenne kunnian nimessä, että palautette alkuperäisen blogin, ilman henkilöön menevää mielipidevainoa, jotta keskustelu voi jatkua siellä, mistä monet suomalaiset tätä keskustelua hakevat.

Kiitos etukäteen perustuslaillisen oikeuden palauttamisesta,

Markus Lehtipuu
kirjakustantaja, tietokirjailija

---


Markus Lehtipuu kommentoi:
9.5.2010 9.25

Kirjoitin blogini noin klo 02 aamuyöstä. Se poistettiin klo 9 aamulla.

Tekstissä luki näin:

"Tämä blogi suljetaan tänä Mustana Sunnuntaina, sananvapauden kuoleman sunnuntaina (no, sitä kuolemaa Suomessa on tehty jo vuodesta 1944…), joten joka haluaa lukea, lukekoon nyt."
Sananvapautta kesti seitsemän yön tuntia.

Miksi US poistaa näitä blogeja?

---
12.5. EDIT: Nyt menee jo anomiseksi ja itkemiseksi:
--
Markus Lehtipuu kommentoi:
12.5.2010 12.38

Ei vieläkään vastausta Uudelta Suomelta anomukseeni jatkaa blogikirjoitteluani.
Alan pian etsiä sananvapautta kunnioittavaa vaihtoehtoista blogisivustoa.
Tässä anomukseni:

Arvoisa Hra Paalasmaa,

Anon kohteliaimmin saada perustuslain takaama ennakolta estamaton sananvapaus takaisin, oltuani US:n blogien luetuimpia kirjoittajia syksysta 2009 saakka.
Aihepiirini ovat laajat

- maailman kaikki maat (kesken jaanyt maasarja, seuraava aihe Costa Rica)
- ilmastokeskustelu- maahanmuutto
- Suomen politiikka
- ns. Karjala-kysymys
- Venaja- BAngkok, Thaimaa,
- Vietnam
- ”salaliittoteoriat” ja niiden analysointi
- kansantalous

Oikeus olla mukana ei lain mukaan edes tule Uudelta Suomelta. Se tulee perustuslaista.
Oikeus poistaa kirjoituksia jalkeenpain on tietysti Uudella Suomella.
Minusta minut on poistettu seka perustuslain vastaisesti etta tokerosti. Ei mitaan keskustelua, joka on inhimillisen elaman perusta, ei perusteluja, salakahmaisyytta ja eparehellisyytta. Sellainen TUHOAA suomalaisen keskustelun, ei paranna sita.
Joten, itse toimin korrektisti ja asianmukaisesti. Anon normaalia ihmisoikeutta, sananvapautta.
Monet aiheet odottavat. Sormet syyhyavat, ja jos saamastani palautteesta voi jotakin paatella, myos ennatysmaara lukijoita odottaa.
Jos haluatte esittaa ehtoja, otan ne huomioon.
Vastaustanne odottaen,
---

Niin, miksiköhän US poistaa sellaisen bloggaajan tekstejä, jonka johtoajatuksena koko blogin pitämisessä on se, että "riittää kun Venäjää vihataan"? (Lehtipuun kommentti Reijo Tossavaisen blogissa (9.5.2010 17.45): "Ei meidän tarvitse Venäjää pelätä, riittää kun vihataan:-) ")

Miksiköhän kukaan itseään arvostava kustantaja ei katso hyvällä ilmaiseksi tarjoamansa palvelun käyttämistä jonkin jotakin suunnattomasti vihaavan henkilön vihan levittämiseen ja lietsomiseen?

Lehtipuu uskoo, että Venäjä on rasistinen maa, ja venäläiset ovat rasisteja. Tätä uskomusta hän yrittää propagandallaan levittää näistä blogeistaan. Lehtipuun propagandaan kuuluu, että venäläiset itse pitävät itseään ylivoimaisena rotuna, slaaveina, "kolmantena Roomana", jolla on ylivoimainen tehtävä pelastaa maailma (näin Lehtipuu itse kirjoitti Kareliaforumilla 16.9.2005 ). Tätä "ilosanomaa" Lehtipuu kytkee jokaiseen blogiinsa, yhdessä Karjalan palautusvaatimusten kanssa.

Perustuslaki takaa sananvapauden, mutta jokainen sananvapauttaan käyttävä on myös vastuussa sanoistaan ja viestinsä sisällöstä. Minusta on vain hyvä, että Uusi Suomi pitää huolen julkisesta kuvastaan kun ei salli palveluaan käytettävän ihan mihin tahansa loan levitykseen.

Lehtipuu on toistuvasti rikkonut US blogien sääntöjä niin blogiteksteissään kuin niihin liittyvissä kommenteissaan. Lisäksi hän ei bloginsa kommenttiosuudessa salli lainkaan "vääriä" mielipiteitä vaan sensuroi kaikkien sellaisten kommentoijien tekstit pois, joille hän ei kykene antamaan vastinetta. Kaiken päälle hän laittoi blogiinsa näkyviin näiden epämieluisien kommentoijien IP-osoitteita, asia josta US on jaellut varoituksia muillekin bloggaajille.

Sensuroija joutui siis sensuroiduksi ja nyt itkee tuskaansa täyttämällä muiden blogit valituksellaan. Eikä äijän mielessä ole varmaan kertaakaan edes käynyt, että voisiko vikaa edes tällä kertaa olla hänessä itsessään? Mahdoton ajatus, Markushan ei ole koskaan väärässä :)


Sääliksi käy. Tai ei oikeasti ;)