maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Karjalan palauttajien traumat

"Jore vaan" propagoi Suomi24:ssa tähän mallliin:

"Nämä yksisilmäiset näkevät kaikessa vain Suomen syyllisyyden. Karjala-kysymyskin on heille vain "sotaherrojen" revanssia, Suur-Suomi-haikailua ja äärioikeistolaista natsipropagandaa. Mistä tällainen yksipuolinen oman (?) maan tuomitseminen oikein kumpuaa? Vai onko Venäjä soluttautunut nettipropagandisteineen jokaiseen Suomen Karjala-keskusteluun syyttämään syyttämään ja syyttämään Suomea ja suomalaisia kaikesta? Niinhän Venäjä on aina tehnyt muissakin medioissa. Vai onko ongelma suomalaisessa psyykeessä. Suomalaisilla on ongelmansa, ja ne liittyvät heikkoon itsetuntoon. Ei osata syyttää kuin omaa. Suomalaiset liian helposti ajautuvat vahvemman selän taakse, ja sieltä sitten ollaan rohkeampia syyttelemään - omia. Ennen käytiin ilmiantamassa Neuvostoliiton suurlähetystössä Tehtaankadulla kaikki "neuvostovastaiset". Se on osa tätä Karjalan palautuksen vastustamista. Ei nähdä mitään vikaa itäsuunnalla, ja kun näin on, uskotellaan, että itäsuuntaa pitää mielistellä, niin saa omaa etua ja hyötyä. Missä on terve itsetunto, terve isänmaallisuus, oman kansan ja maan tukeminen ja ulkopuolisen aggression, alueanastuksen ja etnisen puhdistuksen tuomitseminen? Missä on suomalaisen oikeudentaju? Osaako suomalainen enää erottaa oikean ja väärän toisistaan? "

Suomalainen todellakin osaa erottaa oikean ja väärän toisistaan.
Paremmin kuin "joret" toivovatkaan.

Voimme aivan hyvin tuomita Stalinin ja totalitarismin, julistaa Karjalan menetyksen vääryydeksi, myöntää neuvostoaikojen suomettumisen, ja mitä ikinä ns. palauttajat haluavatkin totalitarisen Neuvostoliiton toimista tuomittavaksi tuoda - ja silti vastustaa Karjalan palautusta.

Vastustuksen todelliset syyt kun eivät löydy Venäjän, kommunismin, tai totalitarismin myötäilystä niin kuin palauttajat toivoisivat ja meille vastustajille sitä leimaa tarjoavat. On halveksivaa vihjailla vastustusta Venäjän ohjailemaksi ja jopa organisoiduksi toiminnaksi. Palautuksen vastustus ei ole kenenkään tukemaa toimintaa. Palautusidean takana sen sijaan on useamipikin "perinnejärjestö" jotka vaalivat 30-luvun "kunniaa".

Väittäväthän nämä "joret" tiedotusvälineidenkin olevan samassa salaliitossa. Ovat katkeria medialle, koska toimittajat eivät ole heidän "ideansa" loistavuutta ymmärtäneet. Eipä tuo ole ihme. Ihan niin kuin epäasiallisuuksien takia jäähylle joutuneelta KareliaForumilta tänne (Suomi24-palstalle) siirtynyt "Jore" meitä ahkerasti yrittää opastaa, palauttajat haluaisivat nähdä palautuksen vastustajat Neuvostoliiton, totalitarismin, venäjän, stalinismin, ties minkä idän ihmeen puolustajana ja sitä myöten epäisänmaallisina ja suorastaan rikollisina oikeudenmukaisuuden vastustajina.

Pelkkää harhaanjohtamista ja palautuksen vastustajien mustamaalaamista.

Karjalakysymys ei ole oikeisto vastaan vasemmisto -kysymys.

Karjalakysymys ei ole isänmaalliset vastaan venäjänmieliset -kysymys.

Sen sijaan Karjalakysymys on realiteetit vastaan illuusiot -kysymys.

Ja ennen kaikkea Karjalakysymys on oikeus- ja kohtuukysymys.

Ei ole oikein että Karjala mieltä vietiin, eikä se ole oikein miten se meiltä vietiin. Ei tuosta tarvitse edes väitellä. Se koettu vääryys taustalla olisi vain oikeudenmukaista palauttaa Karjala Suomelle. Mutta olisiko se kohtuullista nyt yli 60 vuoden jälkeen?

Alue on saanut venäläistyä rauhassa. Sitä Karjalaa jonka Suomi menetti ei palautuksen myötä edes saataisi takaisin vaan jotakin ihan muuta - sellaista mitä Suomi ei ole koskaan menettänyt, eikä sellaista varmasti kaipaakaan. Ei suomalainen historia nyky-Karjalasta suomalaista tee, se on täysin venäläinen alue, jossa asuu jo jo 3-4 polven venäläisiä jotka ovat syntyneet siellä.

Tässä reaaliteetit törmää illuusioon siitä, että suomalaista taikasauvaa heilauttamalla Karjalasta poksahtaa kivuttomasti ja saumattomasti taas osa Suomea jos suomalaiset niin vain haluaisivat. Kaikkein naurettavimat väitteet näkee siinä, miten palauttajat julistavat palautuksen jopa "pelastavan" Suomen talouden kasvulla ja täystyöllisyydellä. Pelkkää perusteetonta illuusiota ja harhaanjohtamista.

Vaikka historian valossa se olisikin oikeudenmukaista, niin nykypäivän ja tulevan realiteettien takia: ei ole kohtuullista ottaa Suomelle lähes Tanskan kokoista maa-aluetta jota asuttaa sadat tuhannet ihmiset erilaisesta kulttuuriista elintasokuilun takaa.

Entäs tuo vastapuolen, eli palautuksen vastustajien järjestelmällinen leimaaminen sitten? Se on täälläkin saanut jo kampanjamaisia piirteitä. Ottakaapa silmät käteen ja katsokaa: Karjalan palautuksen vastustajien kirjoituksissa ei näe Stalinia ylistäviä tekstejä, ei totalitarismin rikosten puolustelua, ei Venäjän pelkoa, ihannointia, tms. mitä palauttajat järjestelmällisesti väittävät niiden sisältävän. Sellaista näkee vain palautuksen kannattajien teksteissä kun he väittävät vastustajien edellä mainittuja puolustavan - perusteettomasti, ilman todisteita. He löytävät kaikki nämä vain rivien välistä, eli oikeasti omien korviensa välistä. He ovat näitä ominaisuuksia vastapuolelle niin kauan hokeneet ja tarjonneet että uskovat varmasti siihen jo itsekin.

Vastapuolen haukkumisen ja vääristellyt sanat suuhun valmiiksi laittavan mustamaalaamisen sijaan Karjala-keskustelu olisi syytä ohjata oikeille urille, jos haluaa asian etenevän. Ehkäpä kiihkeimmille palauttajille nykytilanne onkin juuri sopiva - Karjalakeskustelu on heille pelkkä keppihevonen muille antipatioille ja nykyinen rienaava "keskustelu" on juuri sitä mitä he tästä "harrastuksestaan" hakevatkin.

Mistä Karjalan palautuksesta sitten on oikeasti kyse? Kyse on siitä olisiko tämä oikeudenmukaista nykyisiä sukupolvia ja tulevia kohtaan? Siinä meillä on lupa ja oikeus olla Karjalan palauttajien kanssa eri mieltä ilman perusteetonta rikolliseksi leimaamista.

(Suomi24 Karjalan palautus -keskustelu 18.11.2006)

Ei kommentteja: