lauantaina, marraskuuta 11, 2006

Virtuualipalautusta

Meille tulee sähköpostitiedotteita näkymättömiltä kansalaisjärjestöiltä milloin mistäkin aiheesta. Kaikkein omalaatuisimmat ovat olleet järjestämässä mielenosoituksia, joita kukaan paikalle sattunut ei ole sitten huomannut, vaikka jälkeenpäin paikalla on kuulema ollut paljonkin ihmisiä. Eräs tuttavani keskustelupalstoilta meni viimeisimmän "happeningin" järjestämispaikalle että saisi omin silmin todistaa mystisen webbipersoonan "Jenni Suuntimon" olemassaolon. Jenni oli sitten tuttavani mukaan ollut joko noin 80-vuotias rouvashenkilö tai skeittaava alle 15-vuotias pojankloppi, niitä oli ollut paikalla useampia. Ilmeisesti mielenosoituskin sitten järjestettiin salassa, kukaan sitä ei paikalta ollut löytänyt. Nimellä "Jenni Suuntimo" on turha yrittää hakea elävää henkilöä Suomesta. Suuntimo -sukunimeä ei löydy edes Väestörekisterikeskuksen listoilta, eli sen nimisiä ei Suomessa asu.

CIA Factbook tosiaankin mainitsee Suomen kohdalla: Disputes -international - various groups in Finland advocate restoration of Karelia and other areas ceded to the Soviet Union, but the Finnish Goverment asserts no territorial demands. Virtuaalivaikuttaminen on siis kannattavaa toimintaa, jopa USA:n tiedustelupalvelun mielestä ;)

Tässä yksi virtuaalipalauttajien "järjestö", jonka jäsenistä ja tapahtumista ei ole raportoitu näköhavaintoja. Virtuaalimaailmassa "järjestö" sen sijaan on melkoisen ahkera "tiedottamaan": KNFIJV. Yhdistysrekisterillekin moinen on suuri tuntematon.

Kysymys kuuluukin, kuka tällaisesta Karjalan virtuaalipalauttamisesta luulee hyötyvänsä ja mitä sillä saavuttavansa? Oikeiden palautusjärjestöjen uskottavuus siinä ainakin kärsii.

Ei kommentteja: