torstaina, marraskuuta 09, 2006

Salaliittoteoriaa

Suomi24 karjalan palautus -palstalla nimimerkki "avarakatseinen" uskotteli vodkanhuuruisessa kirjoituksessaan seuraavaa:

"yleiseti ollaan sitä mieltä, että entisessä Neuvostoliitossa, nykyisen Venäjän suurlähetystössä seurataan tarkasti tätä keskustelupalstaa... "

"Avarakatseinen" ja muutkin kommentoijat ko. viestiketjun muissa vastauksissa tuovat julki tässä varsin yleisen harhaluulon, jonka mukaan Karjalan palautuksen vastustus on Tehtaankadulta organisoitua ja maksettua toimintaa, jota harrastaa "myyrät" joiden tarkoitus on "torpedoida" koko keskustelu.

Tämän teorian avulla ns. "palauttajat"nostavat omaa itsetuntoaan. Johan heidän puuhiaan seurataan Moskovaa myöten. Mieltä ylentävä ajatus, ilmeisesti, niin usein tähän väitteeseen internetin keskustelupalstoilla törmää.

"Palauttajien" harhaluulojen perustana on se, että koko Suomen kansa tietysti seisoo automaattisesti yksimielisenä heidän ylevän asiansa takana ja kaikki esiintyvä vastustus on vain naapurimaan masinoimaa salaliittoa. Näin itselleen perustellen heidän on helpompi käydä tätä "keskustelua", koska onhan mieltä rauhoittavampaa kuvitella vastapuoli punatähtisiksi piippalakeiksi, eli "nimierkeiksi", eikä tavallisiksi omalla päällään ajatteleviksi tervejärkisiksi suomalaisiksi. Kyllähän vastapuolen vähintään kommunistien aivopesemää pitää olla, ei vastustus palauttajien päähän muuten mahdu.

Tässä toinen salaliiton olemassaolon pohdiskelu.

Onko Karjalakeskustelun taso nykypäivänä todellakin nyt tämä?
Palautusta vastustava mustamaalataan, loataan ja syyllistetään täysin perättömillä ja mitä mielikuvituksellisimmilla syytöksillä. Sitten vielä ihmetellään, miksei palautusta vastusteta keskustelupalstoilla omalla nimellään kirjoittamalla. Kukapa haluaisi tieten tahtoen joutua tällaisen ajojahdin ja systemaattisen lokaamisen kohteeksi. Tämän "kansalaiskeskustelun" taso on nykyisellään ala-arvoinen. Joko "palauttajat" ovat todellakin luovuttaneet asiassa, koska eivät asiallisuuteen keskusteluissa enää kykene?

Ei kommentteja: