tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Voihan Tukiainen sentään....Nonniin, media sai sitten Kanervan pään vadille. Ettäs kehtaakin olla niin naisten perään, eihän sellainen ministeris-miehelle sovi. Mitä siitä vaikka varsinaisen työnsä olisikin hoitanut hyvin. Tämmöistä tämä politiikka näyttää meillä nyt olevan, poliitikot ovat vapaata riistaa ja inhimillisillä heikkouksilla lyödään kuin vierasta sikaa.

Kanervan seuraajaksi valittaneen nyt europarlamentaarikko Alexander Stubb. Virallisesti ministerin vaihdos pitäisi tehdä ensi perjantaina. Karjalan palauttelijoille tämä ei välttämättä ole huono uutinen, vaikka Kanervan lähtö voi harmittaakin. Ehtihän se Ile jo sentään vierailla Turun Karjala-klubillakin, mikä oli tälle vuodelle ensimmäinen valon pilkahdus siellä hölmöläisten säkin pohjalla. Stubb sentään suhtautuu Karjalan palautukseen periaatteessa myönteisesti, kuin myös muihin palautusjärjestöjen lempiaiheisiin.

Kaivellaanpa vanhoja:

Alexander Stubbin vastaus yleisökysymykseen Karjalan palauttamisesta 24.05.04 Helsingissä totalitarismi-seminaarissa: “Tietysti Karjalan palautus pitkällä aikavälillä rauhanomaisin keinoin.”

http://kareliaklubi.com/KareliaKlubiLehti/001/009.pdf

ProKarelian kysely EU-vaaliehdokkaille:

1. Tulisiko Karjalan palautuksesta käydä Suomessa poliittinen keskustelu?
Stubb: JAA. Mielestäni keskustelua on hyvä pitää yllä. Eli kyllä. Isäni o syntynyt Käkisalmessa ja isovanhemmat Viipurissa.

2. Puhutko kampanjassasi aluepalautuksesta eli ns. Karjala-kysymyksestä?
Stubb: EI. Euroopan parlamentin ei pidä tästä asiasta päättää ja koska nyt käydään EU-parlamenttivaaleja, en tässä yhteydessä.

3. Tulisiko valtion tutkia aluepalautuksen vaikutukset?
Stubb: JAA. Tutkimuksia on tehtykin, niitä voidaan jatkaa.

4. Oletko parlamentaarikkona valmis ottamaan Karjala-kysymyksen esille EU:ssa?
Stubb: JAA.Yleisellä tasolla kyllä, mutta kuten sanottua, EU-parlamentin ei pidä tästä asiasta päättää.

5. Kannatatko totalitarismin tuomitsemista EU:ssa (vrt. EPP:n resoluutio)
Stubb: JAA.Kyllä.

http://www.prokarelia.net/fi/?x=vaalikysely2-tulokset

Ainoa ikävä puoli tässä vain on palauttajien kannalta, että Stubb on pohjimmiltaan käytännön realisti, eikä sellainen ilmassa leijuva tuuliviiri-idealisti kuin millaista palauttajaporukoissa enemmän arvostettaisiin. Suurin osa meistä muistakin suhtautuu palautukseen periaatteessa myönteisesti, mutta kun ottaa järjen käteen niin jalatkin pysyy maan pinnalla. Stubb on juuri tätä.


Ei kommentteja: