tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Karjalan palautus on jo katastrofi


Karjalakysymyksen käsittely alkaa jo mennä totaaliseksi pelleilyksi. En tiedä kenen etua se ajaa, mutta internetistä ei enää asiallista keskustelua aiheesta löydä, kaikki on sotkettu.

Palautusjärjestötkään eivät asiallista keskustelua edistä,
ProKareliakin vain jatkaa yksinpuheluaan vaikka onkin sivuilleen antanut mahdollisuuden jättää (moderoituja) kommentteja pakinoihinsa.
Ulkoministeri Alexander Stubb meni esittämään Venäjän ja Suomen välisen viisumipakon poistamista ja sekös sai palauttelijat takajaloilleen. Ei siinä vielä mitään, että venäläiset saavat ostella Itä-Suomen rantatontteja kesämökeilleen, mutta että pääsisivät vielä vapaammin matkailemaankin Suomessa! Eikä siinä mitään, että nämä hankalalla viisumillla matkailevatkin tuovat Suomeen vuosittain lähes 250 miljoonaa euroa - närää herättää se, ettei suomalaiset vastaavasti saa ostella tontteja Karjalasta, tai kuten yksi kommentti siellä kuuluu "ei sinne kannata kotiseutumatkojakaan enää tehdä muutenkaan. mitä me suomalaiset sitten viisumivapaudella tekisimme? " Tai siis eihän palauttelijat niitä edes olisi ostelemassa, ilmaiseksihan ne pitäisi takaisin saada, mutta pelkästä periaatteesta venäläisille ei saa antaa mitään niin kauan kuin eivät palauta Suomelle Karjalaa. Itämerikin saisi palauttelijoiden mielestä kuolla ihan vapaasti, euroakaan ei saisi laittaa Pietarin jätevesien puhdistamiseen, koska Venäjällä on rahaa itselläänkin.

Kaiken huippuna on nähty Suomi24:n Karjalan palautus keskustelussakin, kuinka Tampereen käräjäoikeuden toimesta törkeästä herjaamisesta tuomittu aluepalauttaja Seppo Lehto saa muilta palauttelijakolleegoiltaan sympatiaa ja puolustamista osakseen. Esim. Tuula Hölttä ei ole omien sanojensa mukaan edes tutustunut Lehdon tuotantoon, mutta näkee silti Lehdon vain yhtenä "valtaeliitin" uhrina.

Ehkäpä se on nyt sitten tätä, pelkkää katkeruuden purkua Karjalakysymystä keppihevosena käyttäen ilman todellista aikomustakaan tehdä oikeasti yhtään mitään Karjalakysymyksen ratkaisemiseksi. Yksi harrastaa perhokalastusta, toinen maalailee tauluja ja "Karjalan palauttelijoiden" harrastus on natina kaikesta mikä liittyy Venäjään.


Karjalan palautus on kuollut, sen voi nyt unohtaa.

Ei kommentteja: