torstaina, kesäkuuta 12, 2008

No nyt se sen teki!


Vanha monikasvoinen tuttavamme nimimerkki "Kerettiläinen" on vieraillut jälleen Suomi24:n Karjala -keskustelussa. Nyt hän todella onnistui siinä mitä on yrittänyt jo vuosia - sai minut sanattomaksi, tällä:

______


Muistakaa Korvatunturin tontut
Kirjoittanut: Kerettiläinen 11.6.2008 klo 14.48

Miehitetyn Karjalan palauttaminen on asia, jota on pidettävä esillä, erityisesti kansainvälisissä kontakteissa. Aina kun luontevasti voitte, puhukaa ulkomailla liikkuessanne asiasta, ja myös kotimaassa ulkomaalaisten kanssa. Antakaa todellista tietoa asiasta. Venäläinen/NL:n propaganda on ollut siksi vahvaa, ettei tällaisesta pienemmästä asiasta mitenkään ole voinut saada totuutta läpi.

Yksi unohdettu asia on Korvatunturi ja sen tontut. Korvatunturi on 486 metriä korkea tunturi Suomen itärajalla, Savukosken kunnassa. Tunturissa on kolme huippua, joista keskimmäisen kautta kulkee Venäjän raja. Korvatunturi sijaitsee rajavyöhykkeellä, joten sinne ei pääse vierailemaan ilman rajavartioston lupaa. Korvatunturille menee polku entiseltä Kemihaaran rajavartioasemalta, jonne taas pääse tietä pitkin Tulppiosta. Suomeen vuosina 1920–1944 kuuluneen Petsamon alueen raja erkani nykyisestä valtakunnanrajasta Korvatunturilla. Neuvostoliiton ryöstettyä Suomelta Karjalan se ryösti myös osan Korvatunturia ja Joulupukin lelupajan. Joulupukin tontut joutuivat kolhoosiin, osa Siperiaan. Joulupukki itse onnistui poroineen pakenemaan bolshevikkeja Rovaniemelle.

Aina kun luontevasti voitte, puhukaa ulkomailla liikkuessanne myös tästä asiasta, ja myös kotimaassa ulkomaalaisten kanssa. Muistakaa Joulupukin tontut, älkää uskoko mitä nimierkit bulvaaneineen teille valehtelevat.


Karjala takaisin! Matkailu avartaa.

______


Mitäpä tuohon voisikaan sanoa?


Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin parodia, sillä Kerettiläiseltä näyttää ilmestyneen sinne myös tuttua vuodatusta "pakkolunastettuine" Paatsjokineen. Oli miten oli, Kerettiläisen voisi kyllä kuvitella olevan huolissaan Korvatunturin tointuistakin. On hän siihen tarpeeksi hölmö.


Niin ja jos se on parodiaa niin todennäköisesti minä saan Kerettiläisen vihat päälleni siitäkin sitten :)

Ei kommentteja: