perjantaina, elokuuta 28, 2009

Epäpätevää kiristystä

- Jos Venäjä ottaa yhteyttä presidentti Martti Ahtisaareen ja pyytää häntä toimimaan Suomen ja Venäjän välisenä välittäjänä Karjala-kysymyksessä, niin vedämme asian pois, suomalaisen liikemiesryhmän asiamies, asianajaja Kari Silvennoinen sanoo Uudelle Suomelle.

Karjala-vaatijat paljastivat ehtonsa: Ahtisaari kehiin!

Ahtisaaren vastaus: - En halua olla missään tekemisissä tällaisen hankkeen kanssa.

US: Ahtisaari tyrmää liikemiesten Karjala-toiveet

Minkähänlaisista "liikemiehistä" tässä on oikein kyse? Kiristystä ainakin yritetään oikein mafiatyyliin, mutta eipä oikein hallita sitäkään.

Lainaus (Uusi Suomi):

Karjala-taustaisia "monen alan" liikemiehiä

"Silvennoisen mukaan kaivoshanketta vetävään porukkaan kuuluu kuuluu neljä kokenutta suomalaista liikemiestä, jotka suhtautuvat myönteisesti Karjalan palauttamiseen Suomelle ja haluavat pysyä poissa julkisuudesta. Kaivoshankehakemuksen jättänyt Erkki Sederqvist on kotoisin Pohjois-Karjalasta. Taustalla on myös venäläinen yhteistyökumppani rahoittajana.

- Tässä on monen alan liikemiehiä. Kaikilla on linkki kaivostomintaan, mutta vain yhden liiketoimet liittyvät päätoimisesti kaivostoimintaan, Silvennoinen myöntää.
- Ei ole mitään kohuliikemiehiä, esimerkiksi Nova Groupin liikemiehiä tai vaalirahoittajia, Silvennoinen naurahtaa.

Silvennoinen vakuuttaa, että vuosi sitten jätetty kaivoshankehakemus on tehty vain ja ainoastaan sen takia, että Itämeren pohjasta voisi otaksuttavasti löytyä kaivoskivennäisiä.----"


Ja kehtaa siis vielä valehdella päin naamaakin. Kaivosvaltaushakemus on tehty vain ja ainoastaan Nord Streamin kaasuputkea haittaamaan ja sen tietää erkkikin. Näyttäkääpä minulle aiheesta yksi uutisointi, jossa Silvennoista olisi haastateltu ja jossa kerrotaan mitä ja miten siellä merenpohjassa aiotaan kaivaa? Näytän vastineeksi kaikki ne uutisoinnit, joissa valtauksesta puhutaan vain kaasuputken pysäyttäjänä, Silvennoisen omin sanoin. Hieman epäilen, että kyseisillä liikemiehillä on ollut hieman vaikeuksia jättää hakemukseensa pyydettyjä lisäselvityksiä siitä, mitä siellä merenpohjassa muka aioittaisiin tehdä.

Nyt odotellaan mielenkiinnolla millaisen päätöksen tämä valtaushankepelleily saa. Mitään mielenkiintoa sen päätöksen jälkeisiä Silvennoisen / Saksi kommentteihin ja selityksiin ei ole, sillä nehän on nähty varmuuden vuoksi jo etukäteen.


Ei kommentteja: