tiistaina, elokuuta 21, 2007

Kun Jussi vitsin murjaisi....18.08.2007ProKarelia:


LIIKONEN: VIRON JA SUOMEN LIPUT SUOMENLAHDEN POHJAAN


Tallinan Nord-Stream -kongressissa 17.08.2007 Suomen Karjalan Pakolaiset ry:n puheenjohtaja Jussi Liikonen teki mielenkiintoisen ehdotuksen: Viron ja Suomen tulee yhdessä upottaa Viron ja Suomen rajalle Suomenlahdella maiden liput ja julistaa sillä aluevesivaatimuksensa Itämeren alueeseen. Yleisöreaktioiden perusteella ehdotus sai täyden kannatuksen.

http://www.prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=1343&author=10

__________

Todella älykäs idea tältä kokonaista neljän pakolaisen yhdistyksen (Suomesta ei kai löytynyt useampaa Karjalan "pakolaista"?) puheenjohtajalta! Mutta mitenkäs ne liput saadaan sinne pohjaan? Teipataan miinaan kiinni ja upotetaan pohjaan? Suomenlahden miinoituksestahan Suomella on kokemuksia ja virolaisillakin niitä löytyy suomalaisista miinoista.

Vai lainataanko venäläisiltä MIR-aluksia, jotta voidaan käydä pohjassa lippuja pystyttelemässä? Ei ehkä kannata kovin uhota Suomenlahden liputtamisesta, jos ei niitä lippuja kykene sinne sitten toimittamaan, voipi veli-venäläinen ehtiä sinnekin ensin ;)

Tallinan Nord-Stream -kongressissa oli sitten kokoontuneena kokonaista 26 järjestöä kolmesta eri maasta, Suomesta sinne oli win-win -pohjalta kaasuputkea vetämään saapunut Pro Karelia ry, Aluepalautus ry, Suomen Karjalan Pakolaiset, Karelia Klubi ry, Tarton Rauhan ry. En tiedä nyt kuinka paljon ristiin ja sisäkkäin nämä yhdistykset yhdistysten luvatusta maasta menee, mutta veikkaisin että Suomesta oli paikalla noin neljä ihmistä. Yhteistä kaikille paikalla olleille kerhoille on ankara Venäjän vastaisuus.

ProKarelia siellä taas tapansa mukaan sitten esiintyi isäntänä talossa, johon ei omista edes avaimia:

"Putkella on huomattava vaikutus pakkoluovutetussa Karjalassa olevien kiinteistöjen suomalaisille omistajille. Pariisin rauhansopimuksessa vain raja siirtyi, ei kiinteistöjen omistusoikeus. Suomalaiset siten yhä omistavat luovutetun Karjalan alueella olevat kiinteistöt. "

http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=1319&author=10

Omistaja on sellainen joka hallinnoi omistamaansa. Suomalaiset eivät hallinnoi Karjalassa mitään, eli eivät omistakaan sieltä mitään. Yritäppä myydä rajansiirron myötä Karjalaan jäänyt kiinteistö, onnistuuko? Vaikka ovathan ne jotkut sutkit tainneet myydä Eiffel-torninkin pariin kertaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ehdotus teoriassa Liikoselta, mutta niin kuin jo tutuksi on tullut näiltä porukoilta, käytännössä toteuttamiskelvoton ;)

Karjala takaisin kirjoitti...

Tuo kammottava hölynpöly omistusoikeuden säilymisestä on tehnyt Karjalan palautukselle enmmän hallaa kuin mikään muu. Olisit nimierkki tyytyväinen.