tiistaina, elokuuta 21, 2007

Kvaak! sanoi uutisankka


Raimo Viirret Kainuun Sanomista jatkaa nyt itse "kohu-uutisensa" tarkennusta. Olisikohan toimittajan kuitenkin pitänyt tehdä tämä ennen kuin jutussaan väittää ao. henkilön tarjonneen Karjalaa myyntiin? No ei, missäs se uutinen olisi sitten ollut?


Kainuun Sanomat 17.8.2007
Burbulis: Karjalasta ei keskusteltu
Sodan jälkeen luovutetun Karjalan palauttamisesta ei keskusteltu suomalaisten kanssa, vakuuttaa Venäjän presidentin Boris Jeltsinin hallinnon alussa valtiosihteerinä ja ensimmäisenä varapääministerinä vuosina 1991-92 toiminut Gennadi Burbulis.

Burbulis sanoi Kainuun Sanomille torstaina, että Jeltsinin julkisesti esittämät näkökannat historiallisen oikeudenmukaisuuden toteuttamisesta ja hänen reaalinen käytännön diplomatiansa olivat etäällä toisistaan. Venäjän rajat olivat koskemattomia.

Burbulis kiistää erittäin jyrkästi, että hän tai muut Venäjän edustajat olisivat välittäneet Suomeen viestiä siitä, että Karjala-asia olisi avoin käsiteltäväksi. Karjalaa ei voida verrata Kuriileihin eikä Baltiaan, vaikka Stalinin totalitarismin seurauksien näkökulmasta onkin olemassa historiallinen yhteys.

Ei kommentteja: