keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

"Ihan selvä nakki", sanoi Sundström ja esitti laskunsa


Alpo Rusin avustajia Zacharias Sundströmia, Antti Karankoa ja Olli Santasta hymyilyttää keskiviikkoaamuna Helsingin käräjäoikeudessa. Miksei hymyilyttäisi, kun taskussa on hurja lasku veronmaksajille.

Alpo Rusi vs. Suomen valtio -oikeudenkäynnin päätöspuheenvuorot pidettiin tänään. Mitään uutta ei tullut esille, mutta kuten odotettavissa oli. Päivän paukku tuli kun Rusin asianajajat esittivät keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa yhteensä 313.000 euron laskun oikeudenkäyntiin liittyvistä kuluistaan. Olli Santasen palkka- ja kuluvaatimus oli 205 000 euroa. Zacharias Sundströmin Nordic Law –toimisto laskutti 108.000 euroa. Valtion edustaja Aarno Arvela tyytyi 28.000 euron laskuun. Arvela arvosteli kantajapuolen palkkiovaatimuksia liian suuriksi, kun "vertaa suoritusta ja työn määrää". Iltasanomien mukaan: Rusin joukkue oli luottavainen oikeudenkäynnin jälkeen. Sundström uskoi, että Rusin kanne menestyy.- Ihan selvä nakki, hän sanoi. Arvela huomautti, että harkinta kuuluu tuomioistuimelle."

Päätös jutussa julistetaan 8.11. kello 9. Jos Rusi voittaa niin se on veronmaksajille noin miljoonan euron lasku. Kävi itse jutussa niin tai näin, asianajajat ainakin voittavat. Saapa nähdä voittaako oikeus.

Jos Supo töpeksi ja tutki ilman syytä niin Rusi on palkkionsa ansainnut, mutta puoli miljoonaa on hurja vaatimus ja oikeuslaitos tekee uusia linjauksia vahingonkorvausten määrään jos siihen suostuu.
Jos oikeus katsoo Supolla olleen tutkittavaa niin eiköhän juttu jatku jollain toisella näyttämöllä. Siihen ei tullut selvyyttä, kuka käynnissä olleesta tutkinnasta juoruili Suposta ulospäin.
Varsinainen anti koko oikeudenkäynnissä oli tämä ns. Rusin lista, jolla hän yritti siirtää vakoiluepäilyjä demareiden suuntaan. Seuraavaksi Rusilta tulee aiheesta kokonainen kirja. Saapa nähdä miten Rusin syytösten kohteet vastaavat, mutta tämä Stasi-jupakka ei osoita vielä loppumisen merkkejä, päättää oikeus nyt mitä tahansa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kollegasi kylmyri muuten väitti joitain vuosia sitten KareliaForumilla, että Pertti Paasio oli Stasin agentti koodinimellä 'Änkyttäjä'.
Kylmyrillä lienee läheiset suhteet Poliittisen historian laitokseen ja Vasemmistoliittoon (vaikka erinäsistä syistä tiedän, että kylmyri ei ollutkaan J*** S********* kuten pitkään uskoin), joten hänellä on syytä uskoa olevan sisäpiirin tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

, Anonyymi sanoi... "vaikka erinäsistä syistä tiedän, että kylmyri ei ollutkaan J*** S********* kuten pitkään uskoin"

Taidat olla se kouho sieltä Helsingin yliopistosta? Kuinkas opinnot sujuu?